نکاتی برای والدین فرزندان بیش فعالو اختلال کم که سبب بهبود زندگی آن ها می شود.
آیا فرزند شما اختلال کم توجهیو بیش فعالی دارد؟ در این مقاله یاد می گیرید که برای مدیریت رفتار آن ها و مقابله با چالش های رایج اختلال کم توجهیو بیش فعالی چه کار هایی می توانید انجام دهید.
کمک به والدین
فرزندان بیش فعال
کمک به والدین
فرزندان بیش فعال
زندگی با یک کودک یا نوجوان مبتلا به اختلال بیش فعالیو کمبود توجه (ADD) می تواند خسته کننده و حتی طاقت فرسا باشد.
اما به عنوان والدین میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا بر چالشهای روزانه غلبه کند، انرژی خود را به عرصههای مثبت هدایت کند و آرامش بیشتری را به خانوادهتان بیاورید و هر چه زودتر و مداومتر به مشکلات فرزندتان بپردازید، شانس بیشتری برای موفقیت در زندگی خواهد داشت.
کودکان مبتلا به اختلال کم توجهیو بیش فعالیعموماً دارای نقص هایی در عملکرد اجرایی نیز هستند: توانایی فکر کردن، برنامه ریزی از قبل، سازماندهی، کنترل تکانه ها و تکمیل وظایف.
این بدان معناست که شما در فرایندی که فرزندتان به تدریج مهارت های اجرایی خود را به دست می آورد، باید مسئولیت اجرایی را بر عهده بگیرید و راهنمایی های بیشتری ارائه دهید.
اگرچه علائم اختلال کم توجهیو بیش فعالینمی تواند چیزی جز خشم در شما برانگیزد، اما مهم است که به یاد داشته باشید کودکی که شما را نادیده می گیرد، آزار می دهد یا شما را خجالت میدهد، عمداً این کارها را انجام نمی دهد.
کودکان مبتلا به اختلال کم توجهیو بیش فعالی، میخواهند ساکت بنشینند، می خواهند اتاق های خود را مرتب و منظم کنند، میخواهند هر کاری که والدینشان میگویند انجام دهند، اما نمیدانند چگونه باید این کارها را انجام دهند.
اگر در نظر داشته باشید که بیش فعالیبه همان اندازۀ شما کودکتان را هم ناامید میکند، عکسالعمل به روشهای مثبت و حمایتی بسیار آسان تر خواهد بود.
با صبر، شفقت و حمایت فراوان، می توانید اختلال کم توجهیو بیش فعالیدوران کودکی را مدیریت کنید و در عین حال از یک خانه پایدار و شاد لذت ببرید.
خانواده و والدین
فرزندان بیش فعال
قبل از اینکه بتوانید فرزند مبتلا به
اختلال کم توجهیو
بیش فعالیرا به طور موفقیت آمیزی کنترل کنید، درک تأثیر علائم فرزندتان بر خانواده به عنوان یک کل ضروری است.
کودکان مبتلا به اختلال کم توجهیو بیش فعالیرفتارهای زیادی از خود نشان می دهند که می تواند زندگی خانوادگی را مختل کند. آن ها اغلب دستورات والدین را نمی شنوند، بنابراین از آن ها اطاعت نمی کنند.
آن ها بی نظم هستند، به راحتی حواسشان پرت می شود و سایر اعضای خانواده را منتظر نگه می دارند. یا کارهایی را شروع کرده و سپس فراموش میکنند که آن ها را به پایان برسانند، چه رسد به اینکه بعد از انجام جای آن ها را تمیز کنند.
کودکانی که مشکلات تکانشگری دارند، اغلب مکالمات را قطع میکنند، در زمان های نامناسب توجه میخواهند، و قبل از اینکه فکر کنند صحبت میکنند و چیزهای عجیب یا شرمآور میگویند. اغلب به سختی می توان آن ها را به رختخواب برد و خواباند.
کودکان بیش فعال ممکن است خانه را بهم بریزند یا حتی خود را در معرض خطر فیزیکی قرار دهند.
کودکان مبتلا به
اختلال کم توجهیو
بیش فعالی
به دلیل این رفتارها، خواهر و برادر کودکان مبتلا به
اختلال کم توجهیو بیش فعالی با چالشهایی روبرو هستند. نیازهای آن ها اغلب کمتر از نیازهای کودک مبتلا به
اختلال کم توجهیو بیش فعالی مورد توجه قرار می گیرد.
ممکن است وقتی اشتباه می کنند با شدت بیشتری مورد سرزنش قرار گیرند و موفقیت هایشان کمتر مورد تحسین قرار گیرد یا بدیهی انگاشته شود.
آن ها ممکن است به عنوان دستیار والدین به حساب آیند و اگر خواهر یا برادر مبتلا به اختلال کم توجهیو بیش فعالیتحت نظارت آن ها رفتار نادرست داشته باشد، سرزنش شوند.
در نتیجه، ممکن است عشق خود را به برادر یا خواهر مبتلا به اختلال کم توجهیو بیش فعالیبه حسادت و کینه ختم شود.
الزام نظارت بر کودک مبتلا به اختلال کم توجهیو بیش فعالیمی تواند از نظر جسمی و ذهنی خسته کننده باشد. ناتوانی کودک شما در “گوش دادن” می تواند منجر به ناامیدی و آن ناامیدی تبدیل به خشم شود که به دنبال آن باعث احساس گناه در مورد عصبانی شدن از کودک می شود.
منبع: مرکز مشاوره و روانشناسی مشاورانه- حتما والدین فرزندان بیش فعال و اختلال کم توجهی بخوانند
مشاهده پست مشابه : اختلال کمبود توجه و بیش فعالی در بزرگسالان